Demokratskom Savezu Srba neprihvatljivo premještanje ploče HOS-a, kritizirali i SDSS: ‘Njihovo učestvovanje u vlasti je ponižavajuće’

Zeljko Gasparovic/PIXSEL

Iz Demokratskg Saveza Srba smatraju kako premještanje ploče HOS-a zadire u temelje države i unosi nemir svim građanima

Stranka Demokratski Savez Srba, koja predstavlja srpsku nacionalnu manjinu, putem priopćenja za javnost poručila je kako je premještanje sporne ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku za njih neprihvatljivo. Njhovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Premještanje table HOS-a iz Jasenovca u Novsku ocjenjujemo potpuno neprihvatljivim, sramotnim činom, protivnim načelima na kojima počivaju suvremena društva. Ovo zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu.

Među tim građanima negde na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti.

Učestvovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz reda SDSS-a i drugih manjina izrazito je ponižavajuće ali to nikoga više ne iznenađuje. Ovim putem prozivamo predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlasti i bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici.”


Izvor: Vijesti.hr

Facebook komentari