Prvi Srbin koji je pobijedio Pupovca otkriva što stoji iza potopa SDSS-a u Vukovaru

milakovic---Copy

Jedno od iznenađenja nedjeljnih izbora poraz je kandidatkinje Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vesne Vujić u borbi za zamjenicu gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine. Pobjedu je odnio dosadašnji zamjenik gradonačelnika i SDSS-ov disident Srđan Milaković, koji je napustio stranku prije dvije godine, nakon svađe sa stranačkim šefovima – Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem. ‘Moja pobjeda poraz je dosadašnje politike SDSS-a’, ističe Milaković za tportal

U međuvremenu je s još nekolicinom nezadovoljnika osnovao Demokratski savez Srba (DSS) kao alternativu i najveću konkurenciju u srpskoj zajednici neprikosnovenom SDSS-u. Poraz SDSS-ova kandidata u Vukovaru prvi je takav veliki poraz SDSS-a od nastanka.

‘Ovo je prvi put da je netko došao u poziciju da osvoji drugi mandat na poziciji zamjenika gradonačelnika. Nitko dosad nije uspio sastaviti dva mandata’, kazao nam je Milaković, naglašavajući da je riječ o zaista velikoj pobjedi imajući u vidu tradiciju i da je s druge strane imao SDSS.

Smatra da je unatoč stranačkoj infrastrukturi SDSS-a bio najviše prepoznatljiv kandidat. Milaković vjeruje da je njegova pobjeda poruka rukovodstvu SDSS-u da mora prepustiti stranku novoj generaciji ljudi koji već godinama čekaju svoj red.

‘Stranačko rukovodstvo SDSS-a na čelu s Vojislavom Stanimirovićem je poručivalo, kad je mene isključivalo, da na mene ne računa i da nisam potreban stranci. Prepustio sam narodu da kaže jesam li potreban ili nisam. Moja pobjeda je poraz dosadašnje politike SDSS-a’, uvjeren je Milaković.

‘Ne možemo zbog SNV-a žrtvovati cijeli narod’

Na upit koliko se njegova politika zapravo razlikuje od politike SDSS-a Milaković objašnjava da nije razlika u samom konceptu u smislu zamisli, prava i ideja, već je razlika u izvršenju tih politika.

‘SDSS je zamro, nema energije i ne radi se, samo se održava status quo. Nemaju motiva i ne izvršavaju politike. Ne može se politika zasnivati isključivo na interesima srpskih organizacija. To ne može biti prioritet. Ne možemo zbog Srpskog narodnog vijeća (SNV) ili bilo koje druge organizacije žrtvovati kompletan narod’, smatra Milanović. Mišljenja je da te organizacije ne mogu biti prve na redu prilikom podjele političkog kapitala, a da su prava Srba uvijek u drugom planu.


Izvor:tportal.hr

Facebook komentari