DSS ponovno pozvao SDSS da izađe iz vladajuće koalicije

Poruka koja se šalje ovim činom je sramna te je za svaku osudu, stoji u priopćenju DSS-a kojega potpisuje Glavni savjet stranke.

Povodom napada na zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije Dušana Bjelajca priopćenjem za javnost oglasio se i Demokratski savez Srba čiji je član i sam Bjelajac.

– Najoštrije osuđujemo napad na našeg stranačkog zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije iz reda srpske zajednice Dušana Bjelajca. Ovaj čin pokazuje kakva je pozicija političara srpske zajednice u današnjem hrvatskom društvu i kakva je atmosfera u kojoj oni rade ali i u kakvim uslovima žive većina pripadnika srpske zajednice.

Ovakvo postupanje posljedica je neodlučnosti najviših državnih vlasti da pokažu jasan stav i djelovanje kada je u pitanju zaštita najviših vrijednosti države i društva. Političku odgovornost za ovakvu situaciju ima i SDSS koji je učešćem u interesnim koalicijama omogućio da se pojedinci okome na elementarna građanska prava.

Suvremeno društvo ne treba trpjeti ovakve ispade i u njemu ne smije biti prostora za napade na njegove građane, kao što je i doktor Dušan Bjelajac koji je preko četrdeset godina svog života posvetio liječenju ljudi. Poruka koja se šalje ovim činom je sramna te je za svaku osudu, stoji u priopćenju DSS-a kojega potpisuje Glavni savjet stranke. Ponovno su pozvali SDSS da izađe iz desne koalicije ako, kako navode, iskreno žele pomoći u gradnji civiliziranog društva u Hrvatskoj i čuvati dostojanstvo naroda kojeg predstavljaju.


Izvor: Vecernji.hr

Facebook komentari