HOS-ova ploča dodatno izazvala reakciju DSS-a i SDSS: ‘Izađite iz koalicije’

Na priopćenje DSS-a reagirao je i prozvani SDSS odakle navode kako politiku te stranke može određivati njeno članstvo, birači i legitimno izabrano vodstvo stranke, a ne predstavnici drugih stranaka

Povodom premještanja ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku priopćenjem za javnost oglasio se i Demokratski savez Srba (DSS) koji postupak premještanja smatraju potpuno neprihvatljivim, sramotnim činom protivno načelima na kojima počivaju suvremena društva.

– Ovo zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu. Među tim građanima negdje na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti. Sudjelovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz reda SDSS-a i drugih manjina izrazito je ponižavajuće ali to nikoga više ne iznenađuje. Ovim putem prozivamo predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlasti i bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici, stoji u priopćenju Glavnog savjeta DSS-a.

Na priopćenje DSS-a reagirao je i prozvani SDSS odakle navode kako politiku te stranke može određivati njeno članstvo, birači i legitimno izabrano vodstvo stranke, a ne predstavnici drugih stranaka. – Posebno onih koje nemaju uporište u biračkom tijelu, nemaju stranačku mrežu organizacija na terenu, a sama činjenica da nisu parlamentarne stranke dovoljno govori o njihovoj moći. Ovim nedvosmisleno poručujemo DSS-u da neće odlučivati o politici SDSS ni o njezinim odlukama koje se tiču sadašnje ili bilo koje druge koalicije. Umjesto toga, imali su sasvim dovoljno vremena u proteklom četverogodišnjem mandatu  da se neki od njih, poput vukovarskog dogradonačelnika Srđana Milakovića, pozabave uklanjanjem ustaških simbola na raznim javnim mjestima na području Grada Vukovara. Uključujući ovakve elemente čak i u prostoru u kojem Milaković svakodnevno boravi! Šutjeli su i šute sve vrijeme o tome, navode iz SDSS-a.

Video pogledajte ovdje


Izvor: Vecernji.hr

Facebook komentari