Demokratski savez Srba poziva Pupovca da izađe iz Vlade

Nikola Cutuk/PIXSELL

Ocjenjuju da je sudjelovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz redova SDSS-a i drugih manjina “izrazito ponižavajuće”, ali da “to više nikoga ne iznenađuje”.

Politička stranka Demokratski savez Srba ocijenila je u u petak da je premještanje spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a s pozdravom “Za dom spremni!” iz Jasenovca u Novsku “potpuno neprihvatljiv, sramotan čin” te pozvala predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlade te da time, kako navode, “bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici”.

DSS smatra da je premještanje spomen-ploče protivno načelima na kojima počivaju suvremena društva. U priopćenju za javnost, koje potpisuje Glavni savjet DSS-a, navodi se da to “zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu”.

“Među tim građanima negdje na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti”, smatra  DSS.

Ocjenjuju da je sudjelovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz redova SDSS-a i drugih manjina “izrazito ponižavajuće”, ali da “to više nikoga ne iznenađuje”.


Izvor: hr.n1info.com

Facebook komentari