Konferencija za medije, 27.6.2017. – Vukovar

konferencija-vukovar

Rukovodstvo DSS-a održalo je konferenciju za medije u Vukovaru povodom obilježavanja godišnjice rada stranke.

Predsjednik Jovica Radmanović osvrnuo se na rad u protekloj godini naglasivši da je osnovano 15 stranačkih odbora, te je 10 u fazi osnovanja. U sredinama u kojima je DSS predložio svoje kandidate na proteklim lokalnim izborima postignuti su odlični rezultati. DSS ima dožupane u Požeško-slavonskoj žipaniji, Miroslava Grozdanića i Sisačko-moslavačkoj županiji dr. Dušana Bjelajca, zamjenika načelnika u D. Kukuruzarima, vijećnike u Okučanima, Dvoru, Glini, Ogulinu, Benkovcu, Gračacu, Plaskom, Krnjaku, Vojniću.
Najvažnija DSS-ova osvojena pozicija je zamjenik gradonačelnika Vukovara koju obnaša Srđan Milaković.

Zamjenik predsjednika Srđan Milaković istakao je kako su i danas prisutni brojni problemi srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj ali i da je danas prioritet ostati i opstati. Milaković je ukazao i na pojavu koja traje godinama, a kroz koju se favorizira Srpsko narodno vijeće (SNV) na štetu ostalih udruga sa srpskim predznakom u Hrvatskoj poput ZVO-a, SDF-a, Prosvjete i Privrednika.

DSS je rezultatima na lokalnim izborima stvorio uvjete za razbijanje političkog monopola kojega je imao SDSS. Sada nam je neophodno mijenjati institucije srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, rekao je Milaković podsjećajući kako DSS-u u trenutku osnivanja nitko nije davao nikakve šanse i da su ih svi smatrali kao još jednu novu političku stranku.
Siniša Ljubojević je istakao je da u Hrvatskoj, kada je riječ o srpskoj nacionalnoj manjini, danas na sceni polarizacija između SDSS-a i DSS-a. Podsjetio je i da je do 1941. godine u Hrvatskoj živjelo do milijun Srba te da se ta brojka danas realno kreće od 150-170 tisuća.

Politički predstavnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj vodili su do sada Srbe ka getoizaciji i asimilaciji. Naš je cilj integracija Srba u opći i društveni život u Hrvatskoj. Cilj nam je da Srbi u Hrvatskoj ostanu, opstanu i razvijaju se, rekao je Ljubojević koji za većinu problema pripadnika srpske nacionalne manjine odgovornim smatra dosadašnje predstavnike koji su trgovali sa svim Vladama, ali rezultate trgovine narod nije osjetio.


DSS

Facebook komentari